Dmitry Glukhovsky - METRO 2033 / METRO 2034 - Dmitry Glukhovsky - Glagoslav Publications Ltd.

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Dmitry Glukhovsky


Dmitry Glukhovsky

Prijzen
EUROCON Encouragement Award van de European Science Fiction Society als beste debuut van 2007, voor de SF-roman Metro 2033.


Voorafgaand aan het daverende succes van Metro 2033, genoot Dmitry Glukhovsky een prestigieuze opleiding, was hij werkzaam in de serieuze journalistiek, woonde hij in verschillende landen en maakte hij talloze reizen.

Na ruim vier jaar in Israël gewoond te hebben en een graad in de journalistiek en internationale betrekkingen te hebben behaald aan de universiteit van Jeruzalem, bracht Glukhovsky ook enkele jaren door in Duitsland en Frankrijk. Vervolgens maakte hij een succesvolle carrière als correspondent in Abchazië en Israël, werkte voor de omroep "Deutsche Welle" en was als correspondent voor de Kremlin pool verbonden aan  de televisiezenders "Euronews" en "Russia Today".

Tegenwoordig is
Dmitry Glukhovsky directeur van radio-omroep “Majak”, werkt aan een door hemzelf opgezet bureau voor creatieve projecten en blijft daarnaast zijn schrijverschap vervolmaken, waarbij hij zijn lezers trakteert op steeds meer  werken van verschillende genres.

Op zoek naar nieuwe informatie, betrouwbare feiten en nieuw voer voor overpeinzingen, heeft
Dmitry Glukhovsky niet alleen de mooiste plaatsen ter wereld bezocht, maar ook de gevaarlijkste. Om een verwoeste kernreactor te kunnen vastleggen, drong hij door tot het epicentrum van de vervreemdingszone van Tsjernobyl, hij observeerde lanceringen van Russische raketten vanaf lanceerbasis Bajkonoer en heeft als eerste ter wereld een live reportage verzorgd vanaf de Noordpool.

In 2005 kwam
Glukhovskys debuutroman Metro 2033 uit, over het leven van mensen in de Moskouse metro na een atoomoorlog.
Het boek veroorzaakte een golf aan nieuwe  publicaties waarin de in Metro 2033 geschetste wereld integraal wordt gekopieerd.

De filmrechten voor Metro 2033 zijn inmiddels aangekocht door MGM in Hollywood, met een bekende filmmaker - Mark Johnson als aangekondigde producent. 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu